Udgivet den: 02. juni 2020 00:21:56 af Michael Høien
Plan om mobilmast i Kattinge
Teleselskaberne har fremskudte planer om at rejse en, op til 34 meter høj, mobilmast i eller nærheden af Kattinge.

Kære alle

Det er kommet os for øre i Kattinge bylaug at teleselskaberne har fremskudte planer om at rejse en, op til 34 meter høj, mobilmast i eller nærheden af Kattinge.

Oldemanden har taget kontakt til Lejre kommune, som har bekræftet dette. VI har forhørt os i kommunen, om vi, som bylaug, vil blive inddraget i sagen. Svaret er, at hvis masten kommer til at stå indenfor bygrænsen, vil vi blive inddraget. Men hvis den ligge udenfor bygrænsen er kommune ikke forpligtiget til at inddrage os. Teleskabet har på egen hånd fundet en konkret placering lige op mod den bevarende lokalplans præcise afgrænsning og dvs. i byens nærhed.

Bylauget forslår at man i Kattinge kan kan lave en gruppe, som kan følge op på planerne, og løbende holde sig orienteret om udviklingen og hvis det har interesse også at påvirker planerne.

Hvis der er nogen der gerne vil være en del af en sådan gruppe, vil bylauget gerne facilitere, at sådan en bliver etableret. Skriv til "kattinge.bylaug@gmail.com" . Teleselskabets byggeansøgning er nært forestående, så meld hurtigt ind, hvis det har interesse for at være aktiv om emnet eller vide mere.

Mange hilsner
Kattinge bylaug

Udgivet den: 01. juni 2020 10:56:09 af Michael Høien
Nyhedsbrev: denne sommer i Kattinge
Kattinge bylaug sender her en lille sommerhilsen til alle i og udenfor byen. Der er nyheder om: arbejdslørdag, Trafikudvalget, årskalender og nyheder nu på mobilen (Android) m.m.

Arbejdslørdag

Vi venter stadig i spænding på den 8. juni, hvor regeringen melder ud om forsamlingsforbudet vil blive forlænget. Det regner vi dog ikke med, og vi kan formentlig derfor godt afholde arbejdslørdag den 13. juni som planlagt. Hvis det nuværende forsamlingsforbud på over 10 personer bliver forlænget, vil vi lave et formiddags- og et eftermiddagshold.
Vi vil derfor meget gerne høre fra jer, hvem der kan deltage, og hvornår. Skriv til “kattinge.bylaug@gmail.com “, om I har mulighed for at deltage. Skriv også om I kan “hele dagen”, “kun formiddag” eller “kun eftermiddag”. Så har vi nemlig mulighed for at lave 2 hold, hvis det skulle blive aktuelt.

Vi laver ikke frokost i år på arbejdslørdagen pga. Covid-19. I stedet foreslår vi, at alle kan lave en madkurv, så kan vi spise sammen på Grønningen. Da vi heller ikke køber drikkevarer, må man selv medbringe selv lidt til halsen. Vi tager revanche næste år med “Happy hour”.

Følgende er på programmet til arbejdslørdagen:

-Fiskebroen skal forstærkes
-2 bord/bænkesæt skal males
-Oprensning af gadekæret, beskæring af halvdelen af sivene
-Oliering af træormen
-Opslagsskabet skal renoveres
-Beskæring af rosenbusk
-Hjertestarter
-Opsætning af gynge
-Rykke klatreormen en halv meter fri af brønddæksel bagtil
-Oprydning omkring og i legeudstyrsskab

Der bliver også opgaver til børnene i år, der skal sås/plantes græskar på Grønningen langs hække, bagved petanque banen. Når de har vokset sig store, så skal der laves græskarmænd og græskarsuppe til Halloween.


Trafikken i Kattinge

Der blev afholdt et velbesøgt og fint trafik arrangement søndag den 3 maj, hvor folk drøftede tingene og vi fik input til trafik skrivelse fra trafikudvalget til Lejre Kommune. Der blev malet trafikskilte og lavet dukker som blev sat op rundt omkring i byen for at skabe opmærksomhed omkring hvem der færdes på det Grønningen og for at få hastigheden ned gennem byen. Der er også blevet sendt et skriv til Lejre kommune, at vi ønsker at starte en dialog omkring trafiksituation i byen. Vi har vedlagt en del forslag til forbedringer, inkl. nogle af de forslag, der var oppe allerede i 90’erne. Trafikudvalget går med planer om et nyt event i den nordlig del af byen som er hårdt plaget af knallert bander. Mere om de senere.


Det sker i Kattinge - nu på “mobilen” (hvis man altså har en Androidtelefon)

Udover at Kattinge har fået en ny hjemmeside, www.kattingelandsby.dk, så kan alle med en Androidtelefon nu downloade en App fra “Play Butik”. I appen kan man se vores kalender og læse vores nyhedsbreve, samt de små nyheder, vi sender ud jævnligt.

Sådan gør du:
Søg på “nær mig Groupin” i “Play Butik” og installer appen. Når appen er startet op, skal du vælge “Kattinge” som område. Tryk derefter på telefonens tilbage knap, så kommer du til forsiden. Hvis I har brug for hjælp, så skriv til “kattinge.bylaug@gmail.com“


Kontingent indsamling
Pga. Corona kommer vi ikke rundt og banker på hos dem, som mangler at betale. De vil snart få en reminder. Hvis ikke I får en sådan, så har i allerede betalt for i år.


Den store sommerfest

Vi afventer stadig, om vi må afholde sommerfesten i år, men håber til det sidste at vi må.


Mange hilsner
Kattinge bylaug

Udgivet den: 21. marts 2020 19:44:12 af Michael Høien
Foråret er kommet og den har taget en gæst med

Kære alle

Vi i bylauget håber at I nyder foråret på trods af den temmelige ekstreme situation omkring Corona.


Kontingent
Med foråret er tiden også kommet for indsamling af kontingent. På grund af forårs gæsten, kommer vi ikke rundt og banker på døre i år. Vi håber derfor at I alle kan hjælpe til med at indbetale kontingent på enten mobile-pay (27 14 65 34 - Michael Høien ) eller på vores bank konto (2280 - 3275615845). Mange af jer har allerede betalt, men dem der endnu ikke har betalt, vil få tilsendt en påmindelse omkring betaling. For dem af jer der ikke har en email i vores system, så kommer vi og banker på, når vi er på den anden side af Corona’en.


Corona
I forbindelse med Corona, vil Kristian (Svinget 1) og Jesper (Vænget 7) gerne koordinerer indkøbshjælp for de ældre i byen eller eventuelle sygdomsramte, der har brug for hjælp til dette. Hvis man i det hele taget har brug for hjælp eller dialog i om disse særlige omstændigheder for tiden, så brug Kattinge landsbys facebook side eller Group in. Vi er sikker på, at alle er klar til at give en hjælpende hånd og en ekstra snak/mail. I kan fange Kristian på telefon: 22 92 44 44 eller mail: kristianklok@gmail.com og Jesper på telefon: 40 26 24 47
eller mail: tornbergkattinge@gmail.com


Arbejdes lørdag
Heldigvis er arbejdes lørdagen først planlagt i juni måned, og til den tid er Corona forhåbentlig drevet over. Så der er stadig gode udsigter til at mødes over på Grønningen i juni. Men vi vender tilbage hvis situationen ændre sig og hvis vi må aflyse arbejdslørdag.


Repræsentant i GHUF
Der er stadig en ledig plads i GHUF som repræsentant for Kattinge. Hvis der er nogen der er interesseret, så kontakt Kattinge bestyrelse. Man kan læs mere om GHUF her: https://ghuf.dk


Til sidst ønsker vi jer et dejligt forår - og pas godt på jer selv derude !

Mange hilsner
Kattinge bylaug

Udgivet den: 23. oktober 2019 20:51:06 af Michael Høien
Borgmesteren besøger Kattinge den 5. nov.

Tirsdag den 5. november flytter borgmester Carsten Rasmussen sit kontor til Kattinge for en dag. Du kan møde ham i Vores Sted-vognen på grønningen ved gadekæret mellem kl. 10 og 18.

Fra kl. 10-12 og kl. 16-18 er der åbent kontor – her kan du bare lægge vejen forbi. Og hvis du ønsker et mere formelt møde, kan du booke det i tidsrummet mellem kl. 12 og 16. Skriv til carr@lejre.dk.

Besøget i Kattinge fjerde stop på en rundtur til flere af Lejre Kommunes små byer og landsbyer. Formålet er at komme endnu tættere på livet i landsbyerne og alt det, der optager den enkelte borger i Lejre Kommune.

Ordet er frit, alle emner kan tages op, og alle er velkomne – uanset om man bor i Kattinge eller et andet sted i kommunen.

Læs mere:
https://www.lejre.dk/nyheder/nyheder-og-pressemeddelelser/2019/august/borgmesteren-flytter-sit-kontor-ud-til-borgerne/.

Udgivet den: 09. oktober 2019 22:12:01 af Michael Høien
Nyhed om landsbyudvalget i Lejre kommune

Kære naboer i Kattinge og opland

Vi har nu fået stiftet et Landsbyudvalg som skal tilgodese alle de små landsbyer i Lejre Kommune. Vi er 11 borger fuldt op af Økonomiudvalget som skal prøve at samle op
på nogle gode ideer blandandet i Kattinge og opland samt i 49 andre landsbyer. Herefter fremlægger vi ideerne for Økonomiudvalget, foreløbig er det sådan, det er en proces som løbende kan ændre sig.

Der skal samarbejde med byens øvrige repræsentanter, vi har tænkt os at holde
nogle Ølkassemøder i løbet af foråret. Så har du nogen gode input så skriv dem ned til vi ses.

Har I allerede nu nogen spørgsmål så ring gerne 22 90 19 24.

Skrevt af Jon Lorentsfeldt


-----------------------------
Læse mere her, links til info om landsbyudvalget:

https://www.lejre.dk/politik/udvalgene/landsby/

http://www.danskekommuner.dk/Nyhedsarkiv/2019/Juni/03/Lejre-inviterer-49-landsbyer-med-i-nyt-udvalg/

Udgivet den: 06. august 2019 17:43:29 af Michael Høien
Sommerfest i Kattinge

Sommerfest i Kattinge

Så nærmere byfesten sig endnu engang, så HUSK at sæt kryds i kalenderen, lørdag den 17. august, kl. 18:00 på forten.

Vi starter kl. 14:00 om eftermiddagen med Høstmarked, med spændende
aktiviteter for både børn og voksne. Kom og smag på kaffe og kage og lokale specialiteter.

Programmet for lørdag aften:

- Kl. 18 mødes vi til velkomst.
- Alle medbringer selv kød til grillen, tilbehør til den fælles buffet samt service og bestik.
- Øl, vin og vand kan købes i baren og overskuddet går tilbage i vores fælles kasse til dækning af festudgifter.
- Bemærk: der sælges også vin, men der er et begrænset antal flaske.
- Efter middagen er der hygge, musik og mulighed for en svingom i teltet!

Fredag aften kl. 17 ‐ pynting af telt og opsætning af borde.
Kom og giv en hånd med!

Søndag kl. 11 – Oprydning

Vi glæder os til at se jer i festhumør
VH Bestyrelsen


Udgivet den: 31. maj 2019 20:15:25 af Michael Høien
Nyt fra gadekæret - Juni 2019
Sidste års vedholdende arbejde bar frugt og vi havde glæde af et gadekær hvor vandspejlet var mere frit end det plejer og det er i år senere om, at blive fyldt med andemad.

Derfor fortsættes processen med at skimme overfladen for andemad over sæsonen. For at ovenstående ska kunne lykkes, har vi brug for jeres kræfter.

Til nye i bylauget, kan det oplyses, at vi sidste forsommer havde besøg af Biolog Emil Blichfeldt, der fortalte om baggrund for andemaden og forslag til oprensnings proces. Det er en naturlig udvikling der sker i søer, at de går mod at blive et mosehul når deres reserver for optagelse af kvælstof er fyldt op – ligesom med et glas der fyldes og til sidst løber det bare over hele tiden.

For at få gadekæret frit, skal man derfor rense andemad op løbende i et par sæsoner, og dermed stille og roligt få fjernet noget af kvælstoffet og sikre en bedre balance. Vi prøvede af, at høste op ca. hver 3-4. uge fra juni til september.

Vi har fået penge fra Lejre kommune til indkøb af andemads fiskenet og håndværktøj til byen, trillebør og greb (som alt sammen er ved lege og redskabs skabet på grønningen). Så vi har alt grej til det, ligesom vi gjorde erfaringer sidste år som vi kan trække på i år.

Vi lægger derfor op til, at vi har en turnus vagtplan for høstningen hvor i gerne må byde ind med om i kan deltage en/flere af dagene.

Det har ikke været hårdt arbejde sidste år, men mest også været hyggelige og sociale timer, endda med lidt motion indeholdt. Og medbring børn/børnebørn og fiskenet – børnene skal være med til at finde salamandere der kommer med op, for det er vigtigt at de bliver smidt ud igen i gadekæret, så vi ikke forstyrre dyrelivet negativt. Børnene kan også sagtens deltage i andre ting, fx at rive andemad til tørre på grønning, trække i net osv.

Når andemaden har ligget og tørret nogle dage, skal det rives op og køres væk med trillebør og kan bruges til enten egen køkkenhave/kompost, eller vi finder et sted vi placerer det under træerne bag gadekæret.

Bylauget sponsorer gerne udlæg til mad og drikke til de fremmødte voksne, gem blot kvitteringerne.

Her er datoerne hvor vi tænker der skal høstes:

Søndag den 16. juni: Hvem kan og har lyst?
Søndag den 17. juli: Hvem kan og har lyst?
Søndag den 11. august: Hvem kan og har lyst?
Søndag den 15. september: Hvem kan og har lyst?

I kan returnere med tilmeldinger til datoer til Jesper Tornberg eller dukke op på dagen.
Jo flere vi er per gang, jo hurtigere og sjovere er det.
Der skal helst være en 3-4 per gang for det er til at have med at gøre.

Udgivet den: 20. maj 2019 21:17:38 af Michael Høien
Nyhedsbrev - Maj 2019
Her er et kort nyhedsbrev fra Kattinge bylaug med information om arbejdslørdagen og vores nye hjemmeside.

Om vores nye hjemmeside.
Vi har i forbindelse med vores nye medlemssystem også fået lavet en ny hjemmeside. Den kan nu ses på http://www.kattingelandsby.dk

Hjemmesiden vil løbende blive opdateret og er endnu ikke helt færdig - vi mangler at skrive lidt flere artikler m.m

Man kan fra hjemmesiden logge på vores interne hjemmeside (via login)- her kan man kan finde mere information om Kattinge bylaug.

Der udover kan man:
- sende beskeder til bestyrelsen eller til et udvalg / arbejdsgruppe
- læse nye og gamle nyhedsbreve
- læse de korte nyhedsfeeds
- se hvem der sidder i bestyrelsen og de enkelte udvalg
- få et hurtigt overblik over hvad der snart vil ske i Kattinge

Hvis man er registeret som medlem med en email, kan man logge på med emailen som brugernavn og så den adgangskode man oprettet i forbindelse med at man godkendte sit medlemskab. Har man ikke en registeret email, men ønsker det, så skriv til Michael Høien - michael.hoien@gmail.com - så for vi den lagt den ind, så du kan logge på.

Har I spørgsmål, så skriv til Michael Høien - michael.hoien@gmail.comOm Arbejdslørdagen
Sædvanen tro mødes alle glade og interesserede store og små fra landsbyen til
fælles arbejdsdag lørdag d. 25/5 kl 10. Som noget særligt i år markerer vi at Bylauget har 40 års jubilæum 27.april. Det fejres på arbejdsdagen med ”flag og bobler, måske lidt kage” fra formiddagen af.

- Vi skal rengøre borde/bænke, evt. skal de gamle borde/bænke males på overfladen, hvis de trænger.
- Tjekke gyngestativet, spænde skruer og beslag, efterse reb mm.
- Vedligeholdelse af Regnormen.
- Oprydning/reparation i skuret. Der indkøbes lidt nye legeredskaber (bolde, fiskenet mm) til fremtidig fælles brug
- Rydde siv/luge omkring gadekæret, rense søen (Michael og Jesper m.fl.)
- Rengøre fodboldmål
- Luge petanque banen, evt lave turnering.?

Der bliver også tid til at repetere førstehjælpskursus (Kitt)

Michael sætter en bod / bord op, hvor man kan høre om vores nye medlemssystem og hjemmeside kom og spørg hvis i er i tvivl om noget her.

Og endelig nyder vi en fælles frokost ( Ja Jesper har lovet at ” trylle ” igen)

Kom glad. – Det er mere hyggeligt end hårdt.


Mange hilsner
Kattinge bylaug